søndag den 7. september 2014

Hvilken vader???

Under optælling langs østkysten i går, traf jeg en vadefugl på en mark lige syd for Voerså, som jeg endnu ikke har kunnet sætte navn på. Måske var det en meget lille Brushøne, men bl.a. proportionerne var helt forkerte. Jeg lægger billederne op uden kommentarer i første omgang, og så kan man se om de til trods for den dårlige kvalitet (varmedis+stor afstand), kan hjælpe til at identificere fuglen.

2 kommentarer:

 1. Hej Søren

  Jeg synes afgjort, at det ligner en ung (hun) Brushøne. Fuglen har bl.a. forkert grundfarve og for langt næb til Prærieløber.

  Mvh Rune

  SvarSlet
 2. Hej Rune. Jeg er ikke så ofte på bloggen, så jeg har først set dit svar nu (27/11). Ja, en lille brushøne kom jeg (og et par andre) også frem til. Det der snød mig, var den lille størrelse, de "forkerte" proportionen med bedre overensstemmelse mellem hovedestørrelse og krop, samt at benene virkede kortere, hvilket nok skyldes den sorte pløjemark "skjulte" den reelle længde. Bestemmelsen voldte mig en del problemer, men kan nu heller ikke se andet end en lille brushøne. Tak for svaret.
  Hilsner Søren

  SvarSlet