søndag den 5. juni 2011

Observationer 4. juni

Gerå - Knopsvane 4, Sangsvane 1, Toppet Skallesluger 3, Vagtel 2, Klyde 20, Stor Præstekrave 14, Lille Kobbersneppe 2, Storspove 3, Rødben 3, Hvidklire 3, Havterne 18, Dværgterne 6, Gøg 1, Mursejler 3, Skovpiber 2, Kærsanger 11, Rørsanger 1, Gulbug 1, Tornsanger 2, Stær 400, Ræv 1.

Klyde-rede.
Kommentarer: Ynglefugletælling sent en skøn sommeraften! Alle de arktiske vadere er nu borte på nær nogle få. En skadet/fældende/oversomrende? Sangsvane har nu været ved Gerå i nogle dage. Forsvinder fra området af og til, så mon ikke den er i stand til at flyve. En perfekt lytteaften gav mange Kærsangere langs åen og et par Vagtler kunne også høres - een ved sommerhusene og en anden i starten af Gerå Engvej.
Reder af terner og Klyder blev talt op nord for molen, og mens jeg gjorde det, kunne jeg se en dame med barn og to store hunde hærge sandbankerne syd for molen. Hundene kunne hun ikke styre, så de par Havterne der lå på rede i det område, var væk dagen efter! Jeg gik tilbage for at fortælle damen, at det ikke var så heldig med løse hunde, når der var ynglende fugle på sandbankerne. Hun svarede, at det vidste hun godt, men alle gjorde vel noget ulovligt en gang imellem! Hun sagde at der var mange som havde løse hunde, og at der manglede skiltning, som forbød det. Det kan jeg kun give hende ret i. Underligt at man opfører et reservat, som forbyder jagt, men resten af året kan man gøre, som man vil i reservatet. Deltidsreservat?! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar