søndag den 15. december 2013

Ny optælling af gæs og svaner

Odderspor Geråen, Melholt Plantage.
En opklaring ved middagstid forvandlede en grå og regnfuld formiddag til solskin og glimrende vejr. Temperaturen viste 7 grader! Det mindede lidt om forår. 200 stære i en flok understregede den fornemmelse. Ellers var dagens besøg ved først Asaa og dernæst Gerå, endnu en tur for at tælle de mange svaner og gæs i området. Inden jeg nåede så langt, var jeg en smut omkring Melholt plantage, og fandt ved Geråen spor efter odder (foto). Slog inden om Asaa og talt den flok Lysbugede Knortegæs som rastede nord for havn. Gad vide om det er samme "klan" som raster i området vinter efter vinter. Størrelsen på flokken er, med mindre udsving, den samme fra år til år. En fløjlsand lå i havneindsejlingen, men ellers ikke andet at berette derfra.
Sangsvane, Gerå
Langs Gerå Engvej rastede en større flok Canadagæs sammen med Grågæs og Kortnæbbede gæs. En gammel Vandrefalk sad på en pæl i nærheden og pussede fjerdragten, som så noget pjusket og våd ud. Måske efter en nylig jagt, hvor den er havnet i vandet? 
En flok på 34 Snespurve flyttede sig jævnligt rundt ude på molen og sandbankerne. Ofte man ser dem der i vinterhalvåret.
Snespurve
Knap 1000 Canadagæs rastede allerede på vaden da jeg ankom, så overnatningstrækket var noget mindre end de forgående to optællinger. Sangsvanerne var også færre end sidst, men mere bemærkelsesværdigt var det, at de først begyndte overnatningstrækket(ankomsten) kl. 16.10. 
En Rørdrum var helt afgjort dagens overraskelse. Den fløj over marken lige øst for sommerhusområdet. Kom fra syd og efter at have passeret strandgårdsvej, slog den over i glideflugt med kurs mod åen. Kunne måske være en af Rørdrummerne fra Lagunen ved Hou? Første gang jeg ser Rørdrum her.



Snespurve

Canadagæs

Canadagæs

Canadagæs 

Stære flyver til overnatning

Sangsvaner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar