mandag den 12. november 2012

Taman Negara, Malaysia

Regntiden var startet i Malaysia, da jeg besøgte det sydøstasiatiske land i starten af november. Det gav færre turister og godt nok for det, for så var der også færre til at forstyrre naturoplevelserne i regnskoven Taman Negara. Ellers var det yndet udflugtsmål for besøgende i Malaysia og et velbesøgt udflugtsmål for lokale i weekenderne, hvilket gjorde det besværligt at støde på de mere sky fugle- og dyrearter. Der var simpelthen for megen menneskelig støj og aktivitet! Man skulle gå langt væk fra hovedindgangen til skoven, før man slap for alle de andre turister og her kunne man så nyde regnskoven i fulde drag.

Den mest benyttede rute til Taman Negara og det mest brugte udgangspunkt ind i skoven, er ved den lille landsby Kuala Tahan lige udenfor nationalparken. En bustur til Kuala Tembeling fra Kuala Lumpur tager ca. 3 timer og derfra sejles op ad Tembeling-floden i op til 3 timer - min tog kun 1,45 timer, da jeg var eneste passager. Man lander så i Kuala Tahan, som ligger overfor parkindgangen i resortet på den anden side af floden. Turen til Taman Negara kan gøres med Han-travel i Kuala Lumpur og koster ca. 230 kr retur, inklusiv bus og båd.

Fugle set i Taman Negara inkluderede bl.a. Bat Hawk, Red-Bearded Bee-Eater, Crested Goshawk, Black Hornbill (flok på 10) m.fl. Af pattedyr var det største hit Lesser Mouse Deer og en Malayan Civet Cat - sidstnævnte set på en natsafari i regnskoven. Tapir gik rundt i nationalparkens resort om aftenen. Det var en "tam" tapir, som rangere havde fundet som unge for nogle år siden og bragt den til resortet. En Barking Deer gik ligeledes rundt i området og var til at komme i nærheden af. 

Lidt billeder fra regnskoven Taman Negara i Malaysia:


Scarlet-Rumped Trogon, Harpactes Duvaucelii

Tilføj billedtekst

Checker-Throated Woodpecker(f), Chrysophlegma mentalis

Greater Racket-Tailed Drongo, Dicrurus paradiseus
Green Broadbill(m), Calyptomena viridis.
Så også den meget farverige Black- and Red  Broadbill, 
men havde desværre ikke kameraet med mig ved den lejlighed.

Hængebro højt i træerne i regnskoven.
Yndet udflugtsmål for turister, men har ingen værdi
som platform for observationer af dyr og fugle.
White-Rumped Shama, Copsychus malabaricus

Crimson-Winged Woodpecker(f), Picus puniceus

Taman Negara set fra Kuala Tahan.

Chestnut-Breasted Malkoha, Zanclostomus curvirostris.
Var en del af et større bird-party med adskillige arter.
 Ellers kunne regnskoven virke noget tom for fugle -
de ses mest når man render i et bird-party.


Videoer uploadet til Youtube:  Natvandring i regnskoven og Hængebro

Ingen kommentarer:

Send en kommentar