mandag den 9. juli 2012

Observationer 8. juli 2012

ASAA - Agerhøne 1, Almindelig Ryle 25, Lille Kobbersneppe 2, Småspove 9, Storspove 2, Dværgterne 1.

Kommentarer: Fik lige obset lidt nord for havnen før solen gik ned. Højvandet var undervejs, og der stod kun få vadefugle nord for havnen. To Lille Kobbersnepper i højrøde sommerdragter trak syd og en Dværgterne fouragerede ivrigt. De er endelig kommet til området, men mon ikke det drejer sig om ynglefugle som har opgivet ynglen andre steder? Intet tyder på de yngler i år hverken ved Gerå eller Asaa - har dog ikke tjekket revlen lige syd for Asaa havn, og her ynglede de sidste år (eller gjorde forsøget). 

GERÅ - Fiskehejre 1, Krikand 60, Strandskade 24, Klyde 89, Stor Præstekrave 3, Strandhjejle 1, Vibe 30, Krumnæbbet Ryle 4, Almindelig Ryle 240, Storspove 1, Rødben 180, Hvidklire 210, Svaleklire 1, Sølvmåge 1500, Havterne 8, Dværgterne 4, Bynkefugl 1, Tornsanger 1, Rørspurv 1.

Kommentarer: Aftenen startede med obs ved Gerå. Kl. 20 er ikke så ideelt et obs.tidspunkt - hårde skygger og kontraster besværliggør bestemmelserne, men ok - det gik. Mange vadefugle fouragerende omkring udløbet. De virker til at have travlt med at komme sydpå. Lettede enkelte fugle fulgte flere hurtigt efter og trak syd. Men godt at se, at der vrimler med vadefugle efter et magert forår.
Sølvmågerne har indtaget revlerne som overnatningspladser. Engang var det Hættemåger i tusindtal som brugte vaden efter ynglesæsonen i de - dengang - store nordjyske kolonier. 
Dværgternene fouragerede sammen på et tidspunkt og godt at se dem tilbage ved Gerå!
Snakkede med en sommerhusejer fra Frederikshavn på molen, som var begyndt at interessere sig for fugle. Han så jævnligt Kongeørn i området og havde sidste år set en Fiskeørn sidde fast i et opskyllet net på en af de nordlige revler. En båd med to store knægte var kommet og havde fået Fiskeørnen fri og den fløj væk.


ÅKÆR (3 km udenfor Asaa mod Dronninglund) - Vagtel 4, Engsnarre 0.

Kommentarer: Prøvede med tidligt natlyt. Gav ikke de store resultater, men jeg tror på, at der sidder TONSvis af Vagtler i det flade kornlandskab langs østkysten. Okay så siger vi MANGE i stedet for - de vejer jo ingenting. Havde en Vagtel som sad langt ude i en mark og piftede. En anden fugl kunne høres flyvende rundt og kaldte i nogenlunde samme rytme, men ikke tonemæssigt. Lød meget "hæs" og ufærdig. Den svarede på den normalt-syngende Vagtels sang. En hun velsagtens?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar