tirsdag den 16. august 2011

Observationer 15. august

Asaa - Skarv 75, Fiskehejre 2, Gravand 19, Krikand 37, Ederfugl 20, Sortand 400, Tårnfalk 1, Strandskade 11, Stor Præstekrave 1, Hjejle 430, Strandhjejle 3, Vibe 146, Islandsk Ryle 2, Dværgryle 3, Almindelig Ryle 2, Lille Kobbersneppe 18, Rødben 37, Hvidklire 8, Mudderklire 6, Splitterne 48, Fjordterne 14, Lomvie 4, Ringdue 2, Mursejler 26, Digesvale 17, Landsvale 835, Bysvale 340, Engpiber 15, Gul Vipstjert 5, Hvid Vipstjert 8, Musvit 2, Råge 2, Gråkrage 1, Stær 79, Skovspurv 6, Grønirisk 2, Tornirisk 5, Gulspurv 2.

Fældende Lomvie i den gamle fiskerihavn.
Kommentarer: Jævn kedelig morgen. Fik snakket en del med de lokale, som kom hen til mig på havnen. De kunne bl.a. fortælle, at der havde ligget en sæl inde på opslæbningsstedet i den inderste del af havnen for få dage siden. At undslupne dådyr er en plage langs kysten, hvor de hærger markerne med deres nedtrampning af afgrøderne. At der stort set ingen fisk er i området og ikke har været det længe. At den høje vandstand har ædt det meste af stranden og stranden nu kun består af en smal bræmme med sand. En ville høre om der blev set store fugle, så som ørne og en anden undrede sig over store flokke af stære tidligt på sommeren. Jo, folk er naturinteresserede og vil vide hvad der foregår omkring dem. 
Til fuglene: Lomvierne ligger tæt på kysten og er igang med fældningen til vinterdragt. De dykker ikke - mangel på føde? En enkelt svømmede ind i havnen og dykkede lidt der, inden den svømmede ud igen.
Svaler og lidt mursejlere på træk kunne ses og specielt op ad formiddagen, hvor trækket blev mere intensivt. Da jeg gik kl. 12 var der godt gang i trækket. Bysvaler har stadig redeaktivitet ved de tre reder, som findes i både-kranen på havnen. Dværgryler er ventede og kunne ses nord for havnen. Ellers kun få vadefugle på endnu en dag med meget høj vandstand.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar